Skin Tightening

GENERALITĂȚI

Procesul de îmbătrânire nu iartă pe nimeni! Cu timpul, relieful feței se modifică, iar după vârsta de 30 de ani își fac apariția ridurile și laxitatea cutanată. Volumul pomeților începe să se reducă, iar șanțurile nazogeniene se accentuează. Nu toți îmbătrânim în mod egal, aceasta din cauză că fiecare vine cu un bagaj genetic și, în același timp, stilul nostru de viață influențează major modul în care îmbătrânim. Sunt persoane tinere care arată îmbătrânire înainte de vreme și sunt persoane în vârstă și care nu-și arată anii. Odată cu înaintarea în vârstă, producția de elastină și colagen scade în piele, ducând la apariția de zone cu piele lăsată la nivelul feței, gâtului și corpului. Tratamentul Skin Tightening este o procedură destinată persoanelor cu laxitate ușoară-moderată, ce nu au nevoie de intervenții de chirurgie plastică tip lifting chirurgical sau de reducere a excesului de piele. Zonele frecvent afectate sunt fața, linia mandibului, gătul, brațele, genunchii și abdomenul central.

CE TEHNOLOGIE ESTE UTILIZATĂ?

Clarity II by Lutronic este o platformă laser cu lungime de undă dublă, de 755 nm (Alexandrite) si 1064 nm (Nd:YAG), extrem de versatilă și rapidă. Tehnologia sa permite tratarea unei game largi de indicații medical-estetice.

Tratamentul de Skin Tightening se realizează cu ajutorul laserului Nd:YAG, care ne ajută să îmbunătățim tonusul pielii și să tratăm laxitatea ușoară și moderată. Datorită lungimii de undă de 1064 nm, acest tip de laser este extrem de eficient în tratamentul de Skin Tightening, fiind singurul capabil să ajungă în cele mai profunde straturi ale țesutului.

CUM SE DESFĂȘOARĂ PROCEDURA?

Scopul tratamentului este obținerea unei temperaturi de 40-44°C la nivelul suprafeței cutanate prin efectuarea mai multor pasaje laser pe o anumită zonă. Aceasta încălzire de suprafață, resimțită de pacient ca o senzație din ce în ce mai intensă de căldură și ușoare pișcături, corespunde unei temperaturi de 65°C la nivelul dermului, temperatura la care se produce contracția fibrelor de colagen din piele și scurtarea acestora precum și stimularea fibroblastelor dermice, pentru a produce noi fibre de colagen. Nu necesită niciun fel de anestezie, pentru că nu este o procedură dureroasă. Disconfortul pacientului în timpul procedurii este minim. Practic, ceea ce simte este o ușoară senzație de încălzire, care devine din ce în ce mai intensă și câteva mici pișcături, însă feedbackul este foarte important pentru noi în timpul tratamentului, pentru a evita încălzirea zonei de tratament și pentru a desfășura tratamentul în condiții optime și cu disconfort minim.

CARE ESTE DURATA TRATAMENTULUI?

Durata tratamentului este de 20-40 minute, variabil în funcție de zonele tratate și de numărul de pasaje efectuate. De obicei, se execută între 1-3 pasaje pe fiecare zonă de tratament. Se recomandă 4-6 sesiuni de tratament spațiate la 1 lună în prima fază a tratamentului, apoi ședințe de întreținere la interval de 3-6 luni. Rezutatele sunt vizibile și imediat post procedură, însă, rezultatele se vor vedea gradat, deoarece tratamentul presupune un calup de ședințe de tratament.

BENEFICII

  • Reduce laxitatea cutanată ușoară-moderată la nivelul feței, gâtului, abdomenului
  • Perioada de recuperare minimă – usoară roșeață ce dispare rapid (minute-ore)
  • Tratamentele repetate pot produce un efect de lifting nonchirurgical
  • Risc minim de efecte secundare
  • Rezultate durabile până la 1 an

CONTRAINDICAȚII

Nu putem să efectuăm această procedură la o pacientă însărcinată sau în perioada de alăptare, la fel cum nu o putem efectua la pacienți care au anumite boli ce presupun o sensibilitate la orice tip de lumină, inclusiv la lumina laser. Persoanele cu porfirie, lupus eritematos sau epilepsie nu pot beneficia de tratamentul de skin tightening cu laserul Nd-YAG. Însă, ca și efecte secundare, ele sunt minore și de scurtă durată. În timpul procedurii pielea se înroșește ușor și se poate umfla, dar aceste efecte sunt temporare și dispar în câteva ore. Pacienții preferă acest tratament pentru că este non-invaziv și își pot relua activitatea odată ce părăsesc clinica.

IMAGINI ÎNAINTE ȘI DUPĂ TRATAMENT

  • Before-Skin Tightening
    After-Skin Tightening
    Înainte de tratament Skin Tightening După tratament

PROGRAMEAZĂ-TE

Consultă medicul specialist al clinicii Lineya.

EFICIENȚĂ MAXIMĂ

Te așteptăm la o consultație personalizată!

FĂRĂ DISCONFORT

Procedura nu necesită niciun fel de anestezie.