Epilare definitiva

GENERALITĂȚI

Epilarea definitivă a revoluționat serviciile de cosmetică din întreaga lume, fiind considerat cel mai eficient sistem de îndepărtare permanentă a părului. Este o tehnică des întâlnită în prezent, care, pe lângă faptul că te ajută să scapi definitiv de firele de păr nedorite, are beneficii și în tratarea unor afecțiuni dermatologice, precum foliculita, hirutismul și petele pigmentare. Epilarea definitivă cu laser se adresează atât femeilor, cât și bărbaților care își doresc să elimine părul de pe corp, chiar și în zonele mai sensibile cum ar fi fața, axilele și zona inghinală.

CE TEHNOLOGIE ESTE UTILIZATĂ?

Tratamentul cu laser Alexandrite este considerat tehnologie de ultimă generație în domeniul epilării definitive. Grație luminii cu lungime de undă de 755 mm, care este absorbită de melanina din rădăcina firului de păr, el are capacitatea de a livra nivelul optim de energie, pentru a distruge foarte precis țesutul țintă, fără a afecta țesuturile înconjurătoare. Dintre metodele disponibile în prezent, dispozitivele bazate pe laser Alexandrite s-au dovedit a fi cele mai fiabile, sigure și rapide metode de îndepărtare a părului nedorit. Ele sunt utilizate în scop estetic, pentru îndepărtarea pilozității excesive. Mai mult, ele se folosesc și în scop medical, în tratarea foliculitei sau pseudofoliculitei, care se datorează creșterii firelor de păr sub piele și care pot cauza inflamații la rădăcina firelor de păr.

CUM SE DESFĂȘOARĂ PROCEDURA?

Procedura este rapidă, ușoară și lipsită de orice durere sau disconfort pentru clienți. De la o ședință la alta se observă modificări ale firului de păr, precum subțierea acestuia până la dispariție. Laserul este potrivit pentru toate tipurile de pilozitate și toate fototipurile cutanate, aceasta difuzând căldură care este absorbită de melanina din folicul, fapt care conduce către distrugerea rădăcinii firului de păr. Atunci când impulsul de lumină ajunge în rădăcina firului de păr, temperatura crește considerabil, însă laserul este dotat cu un sistem de răcire performant. Procedura de eliminare permanentă cu laser este extrem de benefică datorită tehnologiei performante utilizate care îndepărtează părul fără durere, previne creșterea acestuia sub piele, previne iritațiile, iar producția de colagen este stimulată.

CÂTE ȘEDINȚE SUNT NECESARE?

Foliculii piloși nu cresc niciodată în același timp, ci sunt supuși unor faze ciclice active, de creștere, care alternează cu perioada de repaus. Prin urmare, sunt necesare mai multe ședințe pentru a distruge firele de păr, atât din perioada activă, cât și perioada de repaus. Numărul de ședințe necesare completării unui tratament depinde și de anumiți factori precum vârsta, sexul, statusul hormonal și zona tratată, media încadrându-se între 6 și 12 ședințe, cu rezultate de până la 95%. Procedurile se efectuează la un interval de 4-8 săptămâni în funcție de zona epilată. Unele zone ale corpului vor experimenta îndepărtarea permanentă a părului, în timp ce alte zone pot avea nevoie de întreținere după o perioadă de timp. Creșterea părului va fi redusă în continuare și vor fi necesare mai puține sesiuni.

BENEFICIILE EPILĂRII DEFINITIVE CU LASER

 • Este un tratament non-invaziv: Metoda nu provoacă nicio deteriorare la nivelul dermului şi chiar şi persoanele cu cea mai sensibilă piele pot apela la acest tratament cu laser. Cercetările arată că aproximativ 5 din 10 persoane au pielea sensibilă, aşadar nu trebuie să ne mai mire că epilarea definitivă cu laser este o alternativă extraordinară pentru ele.
 • Fără durere și disconfort: Laserul Alexandrite oferă un tratament de epilare eficient, confortabil și fără durere datorită modului dinamic de răcire cu ajutorul piesei din safir.
 • Fără reacții adverse: Epilarea definitivă este, cu siguranţă, mult mai precisă decât toate celelalte metode sau proceduri de îndepărtare a părului. Tehnologia avansată, de înaltă precizie de la baza aparatelor de epilare cu laser, așa cum este  Laserul Alexandrite din cadrul Clinicii Lineya, favorizează controlul asupra tratamentului și obținerea rezultatelor dorite într-un timp cât mai scurt, fără arsuri sau decolorări ale pielii.
 • Tratează foliculita: Dincolo de rolul estetic și confortul pe care epilarea definitivă cu laser le aduce în viața ta, această tehnologie are beneficii dovedite și în tratarea foliculitei, împiedicând creșterea firelor de păr pe sub piele.

CONTRAINDICAȚII

Acest tratament nu este recomandat femeilor în perioada sarcinii sau celor care doresc să rămână însărcinate și urmează tratamente hormonale. De asemenea, epilarea facială cu laser nu este potrivită în cazul persoanelor care urmează tratamente pentru acnee. Alte contraindicații sunt valabile pentru persoanele care urmează tratamente de chimioterapie sau cu antibiotice. În ceea ce privește epilarea definitivă inghinală, tratamentul nu se face pe perioada menstruației sau la scurt timp înainte și după, deoarece sensibilitatea zonei este crescută. De asemenea, începerea unui tratament de epilare definitivă cu laser este indicată după atingerea stabilitații hormonale, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.

RECOMANDĂRI ÎNAINTE ȘI DUPĂ TRATAMENT

 • Cu cel puțin o lună înainte vă recomandăm să nu folosiți metode de epilare care implică smulgerea firelor de păr (ceară, epilator electric), ci doar lama de ras.
 • Este interzisă folosirea altor mijloace de reducere a pilozității în timpul tratamentului.
 • Lama poate fi folosită cu o zi înainte de tratament și niciodată cu câteva ore înainte de ședință.
 • Solarul este total interzis în perioada tratamentului deoarece crește riscul de hiperpigmentare.
 • După tratament, următoarele 48 de ore evitați piscinele, jacuzzi, sauna sau alte medii călduroase.
 • Dacă pielea prezintă o ușoară roșeață după ședință, folosiți o cremă hidratantă sau apă termală.
 • Vara, folosiți creme cu factor de protecție solară, SPF 50.

IMAGINI ÎNAINTE ȘI DUPĂ TRATAMENT

 • Before-Epilare definitivă
  After-Epilare definitivă
  Înainte de tratament Epilare definitivă După tratament

PROGRAMEAZĂ-TE

Consultă medicul specialist al clinicii Lineya.

EFICIENȚĂ MAXIMĂ

Te așteptăm la o consultație personalizată!

FĂRĂ DURERE

Dispozitivul de răcire dinamică asigură protecția epidermei.