Mezoterapie injectabilă

GENERALITĂȚI

Este o procedură nechirurgicală, minim invazivă și cu efecte rapide și de durată, pentru întinerirea facială, reducerea celulitei și stimularea creșterii părului pe scalp. Mezoterapia presupune micro injectarea unor substanțe speciale în dermul superficial (care este țesutul de mijloc dintre epiderm și țesutul gras de sub piele). În mezoterapie se folosesc vitamine, substanțe minerale, aminoacizi, extracte vegetale naturale, substanțe lipolitice (care “topesc grăsimile”), acid hialuronic, antioxidanți, substanțe vasodilatatoare. Deși se pot utiliza separat, de cele mai multe ori sunt folosite în combinații personalizate, adaptate nevoilor fiecărui pacient. Acest “cocktail” activ este capabil să inducă o biorevitalizare a dermului, să contracareze efectele îmbătrânirii cutanate, să stimuleze producerea de colagen, topirea depozitelor de grăsime, stimularea creșterii părului, reducerea celulitei sau tratamentul cearcănelor.

TIPURI DE MEZOTERAPIE

 • Mezoterapie Jalupo – Formula preparatelor Jalupo se bazează pe o concentrație mare de acid hialuronic și un complex de aminoacizi (glicină, L-prolină, L-lizină și L-leucină), ingredientele de care pielea are nevie pentru o bună funcționare. Este creat pentru tratarea pielii uscate, lipsite de elasticitate și hidratare, dar poate fi folosit și pentru aspectul cicatricilor de acnee, cheloidelor și vergeturilor. Tratamentul Jalupro este perfect și pentru elasticitatea pielii de pe brațe, coapse, genunchi și abdomen. Preparatul oferă un efect rapid, dar și de lungă durată până la 6 luni.

Jalupro Classic este mai potrivit pentru persoanele mai tinere care vor să prevină primele semne de îmbătrânire a pielii. Pentru a obține un efect mai bun, se recomandă efectuarea a 3-4 tratamente cu un interval de 10 zile.

Jalupro HMW conține mai mult acid hialuronic, care este potrivit pentru pielea matură și ajută la ridurile mai profunde care necesită o hidratare mai mare. Pentru a obține cele mai bune rezultate, se recomandă efectuarea a 2-3 tratamente la un interval de 20 de zile.

 • Mezoterapie Restylane SkinBoosters – Este un tratament pe bază de acid hialuronic fluid, cu o consistență moale, de gel injectabil, ideal pentru îmbunătățirea ridurilor fine, elasticității pielii, restabilirea luminozității naturale, reducerea aspectului imperfecțiunilor pielii, hidratare profundă și de lungă durată.
 • Mezoterapie NCTF 135 HA – Conține un complex unic de 50 de ingrediente active, format din acid hialuronic și ingredienți de revitalizare ce asigură pielii nutrienții necesari pentru îmbunătățirea calității și aspectului acesteia (acid hialuronic, vitamine, aminoacizi, antioxidanți, peptide și nano-peptide). Diminuează aspectul porilor dilatați și ajută la stoparea efectelor îmbătrânirii. Rezultatele sunt vizibile de la prima ședință, pielea devenind mult mai fermă la atingere. În funcție de vârstă și nevoile pielii, protocolul recomandat este de 5 ședințe.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, putem folosi combinarea modului de injectare astfel: injectarea cu Nanosoft ™ pentru zona delicata a ochilor sau a gâtului și injectarea clasică pentru restul feței. Nanosoft ™ by Fillmed este un dispozitiv medical certificat CE, ce reprezintă o revoluție în estetica medicală. Este un nou tip de ac ce asigură un tratament rapid și fără durere pentru față, gât și decolteu.

CUM SE DESFĂȘOARĂ PROCEDURA?

O ședință de mezoterapie durează aproximativ 30 de minute. În prima etapă are loc evaluarea pacientului, după care, medicul face măsurători ale zonei de interes și eventual conturează zona care va fi tratată. După dezinfectarea zonei respective, se aplică prin micro-injectare mici cantități din amestecul de ingrediente active, în dermul superficial. Aceste ingrediente naturale concentrate și pe bază de principii active (vitamine, aminoacizi, extract de plante) au rolul de a trata problema fără a predispune organismul la apariția unor efecte secundare sau reacții adverse. Pentru că, în mod obișnuit, epidermul este o barieră în calea majorității substanțelor aplicate pe piele, mezoterapia asigură pătrunderea substanțelor injectate acolo unde este nevoie de ele, pentru a contribui la revitalizarea pielii, regenerarea părului sau tratamentul celulitei. Pacientul percepe mici înțepături de intensitate extrem de redusă. În caz de hipersensibilitate cutanată, se poate aplica în prealabil o cremă anestezică pe suprafața pielii.

ÎN CÂT TIMP SE OBSERVĂ REZULTATELE?

Pacienții observă o îmbunătățire vizibilă după prima ședința, însă rezultatele se mențin pe termen lung după un ciclu de 4 – 6 ședințe de mezoterapie. După protocolul inițial cu ședințe succesive, este necesar să se revină la ședințe de întreținere pentru a menține rezultatele. Frecvența ședințelor de întreținere va fi stabilită de către medicul dermatolog, de obicei 1 ședință la 4-6 luni.

BENEFICIILE MEZOTERAPIEI INJECTABILE

 • Rejunevare feței, gâtului, decolteului și mâinilor
 • Îmbunătățește hidratarea și tropismul celular
 • Furnizează elemente esențiale pentru o piele restructurată
 • Protejează împotriva stresului oxidativ și previne îmbătrânirea pielii
 • Diminuează cearcănele închise la culoare
 • Stimulează creșterea părului pe scalp
 • Generează un efect de lifting prin stimularea formării de noi celule și sinteza de colagen și elastină
 • Elimină ridurile superficiale și diminuează ridurile profunde
 • Estompează cicatricile și petele pigmentare
 • Ameliorează pungile de sub ochi, textura flască, gâtul și bărbia dublă.

CONTRAINDICAȚII

Mezoterapia este contraindicată în sarcină și alăptare. De asemenea, nu este recomandată persoanelor cu antecedente sau care suferă de epilepsie, tulburări de coagulare ale sângelui, în caz de alergii la oricare dintre componentele formulelor, diabet, accidente vasculare repetate sau cancer. Pentru a reduce posibilitatea de apariție a vânătăilor sau riscul de sângerare în zonele tratate, trebuie evitată înainte de injectare folosirea medicamentelor care acționează ca diluanți ai sângelui, precum vitamina C, E, gingko biloba, aspirina sau ibuprofenul, anticoagulante și antiinflamatoarele nesteroidiene. Aspirina și produsele care conțin acid acetilsalicilic trebuie oprite cu 7 – 10 zile înainte de injectare, iar ibuprofenul cu cel puțin 2 zile înainte.

RECOMANDĂRI POST-TRATAMENT

Deoarece mezoterapia este o procedura non-invazivă, pecienții pot reveni imediat la activitățile lor obișnuite, fără restricții. Cu toate acestea, în unele cazuri, este posibil să fie nevoie de o zi liberă din cauza inflamației sau durerii în zonele tratate. Este recomandat ca timp de 24 ore după injectare să nu faceți băi fierbinți prelungite sau saună. Evitați să stați în soare sau să mergeți la solar.

PROGRAMEAZĂ-TE

Consultă medicul specialist al clinicii Lineya.

EFICIENȚĂ MAXIMĂ

Te așteptăm la o consultație personalizată!

DISCONFORT MINIM

Înaintea tratamentului se aplică o cremă anestezică.