Câte ședințe de epilare definitivă sunt necesare pentru a obține rezultatele dorite? Tot ce trebuie să știi despre această procedură

Câte ședințe de epilare definitivă sunt necesare pentru a obține rezultatele dorite? Tot ce trebuie să știi despre această procedură

 Câte ședințe de epilare definitivă sunt necesare pentru a obține rezultatele dorite? Tot ce trebuie să știi despre această procedură

Epilarea definitivă este din ce în ce mai căutată în ultima vreme, datorită beneficiilor de lungă durată pe care le oferă corpului, indiferent de zona pentru care optezi. Într-o lume care devine tot mai alertă pe zi ce trece, această tehnică a devenit o reală necesitate, mai ales pentru femei, întrucât, astfel, ai parte de cele mai bune rezultate, fără să-ți petreci ore sau zile în șir în diferite clinici sau saloane. Această procedură este rapidă, iar dacă te întrebi câte ședințe de epilare definitivă sunt necesare, trebuie să știi că numărul nu este unul fix, însă pe larg despre aceste detalii vom vorbi mai târziu.

Partea cea mai bună dintre toate este că, odată cu trecerea timpului, vei reuși să scapi complet de părul inestetic de pe corp, lucru care nu este posibil cu o altă procedură. În acest fel, pe lângă faptul că că aspectul pielii va fi unul mult mai neted, acest lucru poate contribui semnificativ și la creșterea încrederii în tine, întrucât nu vei mai resimți niciodată vreun disconfort, nu te vei mai irita, așa cum se întâmplă după alte tehnici de epilare tradițională, și nu-ți vor rămâne nici semne sau alte urme vizibile pe corp. Această tehnică inovatoare se bazează pe cele mai înalte tehnologii, iar dacă alegi clinica corespunzătoare, și rezultatele pot fi pe măsură.

În continuare, în acest articol, vom discuta pe larg despre epilarea definitivă, despre ce este ea, dar și despre cum trebuie să te pregătești înainte de o astfel de ședință. De asemenea, vom puncta și beneficiile acestei tehnici, dar și motivele pentru care, uneori, ea nu funcționează la fel pentru toate persoanele. Nu în ultimul rând, îți vom mai oferi și alte informații prețioase despre epilarea definitivă, astfel încât ai ajuns în locul potrivit, dacă și tu ai curiozități legate de ea.

Cuprins:

  1. Câte ședințe de epilare definitivă sunt necesare și cum te pregătești înainte
  2. Despre epilare definitivă – beneficiile și rezultatele sale
  3. De ce nu funcționează epilarea definitivă la toată lumea și care sunt efectele sale adverse / contraindicațiile
  4. Cât durează o ședință de epilare definitivă și care sunt zonele în care poate fi aplicată

1. Câte ședințe de epilare definitivă sunt necesare și cum te pregătești înainte

Epilarea definitivă sau epilarea cu laser, după cum este cunoscută de majoritatea persoanelor, reprezintă o procedură avansată și modernă de îndepărtare a părului nedorit, de pe toate zonele corpului, fără excepție. În timp ce alte metode de epilare tradiționale, cum ar fi cea cu ajutorul unei lame, a unui aparat sau cu ceară, oferă rezultate temporare, de scurtă durată, cea definitivă promite reducerea totală a creșterii părului, lucru care se și întâmplă, cu atât mai mult dacă optezi pentru cea mai înaltă și de top tehnologie și aparatură, așa cum vei găsi în clinica noastră.

Acum că știi ce înseamnă epilarea definitivă, trebuie să mai afli și că numărul de ședințe necesare pentru a obține rezultatele dorite poate varia, în funcție de mai mulți factori. Spre exemplu, depinde destul de mult ce tip de piele ai, care este culoarea părului, zona tratată, dar chiar și vârsta poate influența considerabil acest procedeu. În general, se recomandă un program care constă în mai multe ședințe, programate la intervale regulate, pentru a obține cele mai bune rezultate. Acest lucru este din cauza faptului că firele de păr se află în diferite stadii de creștere, iar epilarea definitivă este mai eficientă atunci când foliculii sunt într-un stadiu activ de creștere. Toate aceste detalii ți le va explica însă pe larg medicul care urmează să se ocupe de ședințele tale, întrucât la noi în clinică procedurile sunt efectuate de persoane specializate, în deplină siguranță.

De asemenea, un alt aspect important, dar și o curiozitate care este adresată adesea de persoanele care urmează să apeleze la această tehnică, este cum te pregătești pentru epilarea definitivă cu laser. Astfel, trebuie să știi că această procedură implică respectarea unor pași esențiali, pentru a asigura beneficiile sale și pentru a minimiza potențialele riscuri. În primul rând, este important să eviți expunerea la soare cu cel puțin două săptămâni înainte de ședință, deoarece pielea bronzată poate crește riscul de reacții adverse, însă acest lucru este interzis și după ce ai apelat la procedură. De asemenea, tot înainte de o astfel de ședință este esențial să îndepărtezi cât mai bine firele de păr de pe zonele unde urmează să acționeze laserul, pentru că doar în acest fel acesta își va putea face efectul.

Totodată, în ziua în care te-ai programat pentru ședința de epilare definitivă, este recomandat să eviți aplicarea cremelor, a deodorantului sau a altor produse cosmetice pe zona care urmează să fie tratată, iar după această sesiune nu trebuie să faci efort fizic, astfel încât zona să nu transpire. În caz contrar, pot apărea iritații neplăcute. Același lucru este valabil și în cazul dușurilor fierbinți, care sunt interzise în ziua respectivă. Prin urmare, este foarte important ce faci înainte și după epilarea definitivă pentru a obține rezultatele dorite. 

Așadar, dacă și tu te-ai întrebat cel puțin o dată ce este epilarea definitivă, acum sperăm că ai înțeles că ea este opțiunea ideală pentru persoanele care își doresc să scape permanent de părul neplăcut de pe corp, în timp. Chiar dacă nu există un număr clar de ședințe după care ți se pot promite rezultate garantate, întrucât acest lucru depinde, după cum spuneam mai sus, de mai mulți factori, într-un final vei avea parte de o piele netedă, fără aspectul inestetic pe care îl poate lăsa lama de ras sau aparatul de epilat.

 

2. Despre epilare definitivă – beneficiile și rezultatele sale

Epilarea definitivă are mai multe beneficii pentru care este atât de căutată în ultima vreme de foarte multe persoane, iar în urma acestui capitol, suntem siguri că vei înțelege și tu necesitatea sa, dacă până acum mai aveai vreun dubiu.

Unul dintre principalele avantaje pe care epilarea definitivă îl aduce corpului tău este, fără doar și poate, reducerea permanentă a creșterii părului. Procedura vizează foliculii de păr, acționând în profunzime și împiedicându-i, astfel, să mai producă fire noi. În funcție de vârsta pe care o ai în momentul în care apelezi la o astfel de tehnică, regenerarea părului poate fi ceva mai activă, iar tocmai din cauza acestui lucru și numărul ședințelor poate crește. Nu este însă o regulă generală și diferă de la caz la caz. Cert este că epilarea definitivă este vizibilă, iar primele rezultate vor veni chiar la 10 zile după efectuarea ședinței, când se vor elimina între 30-60% din firele de păr din zona respectivă.

Un altă beneficiu care merită menționat este că aceasta poate contribui semnificativ la îmbunătățirea texturii pielii, după cum vorbeam și anterior. În timp ce alte metode obișnuite de îndepărtare a părului, cum ar fi lama de ras sau epilarea cu ceară, pot duce la îngroșarea firului de păr și la crearea unui aspect destul de neplăcut al pielii, epilarea definitivă oferă un aspect extrem de neted și fin pe termen lung. 

De asemenea, un alt avantaj al acestei proceduri este faptul că poate fi adoptată pentru diferite zone ale corpului, inclusiv pentru cele mai sensibile, cum ar fi fața sau zona inghinală. Această adaptabilitate face ca metoda să fie versatilă și potrivită pentru o varietate de nevoi estetice individuale. De asemenea, tehnologia modernă folosită în epilarea definitivă permite și o serie de tratamente personalizate, lucru pe care îl vei întâlni și în clinica noastră, unde cei mai buni medici din domeniu te vor ajuta să obții rezultate excelente.

Trebuie să mai aducem în discuție și comoditatea pe care o oferă epilarea definitivă. În contrast cu alte metode care necesită repetarea constantă la câteva zile sau săptămâni, pe o perioadă nedeterminată, această procedură are un număr limitat de ședințe pe care e nevoie să le bifezi, pentru a obține rezultate durabile. De asemenea, nu trebuie să te prezinți în clinică săptămânal, ci o dată pe lună sau o dată la două luni, în funcție de sfatul și recomandarea specialistului care urmează să te vadă. După ce numărul de ședințe obligatorii a fost încheiat, va trebui să te mai prezinți în cabinet doar pentru întreținere, care se face, de regulă, la jumătate de an.

Așadar, rezultatele epilării definitive sunt evidente încă după prima ședință, după cum spuneam și mai sus, iar beneficiile sale sunt semnificative. 

3. De ce nu funcționează epilarea definitivă la toată lumea și care sunt efectele sale adverse / contraindicațiile

Epilarea definitivă este, într-adevăr, soluția ideală pentru persoanele care își doresc să scape complet de părul nedorit de pe corp, însă este important de menționat faptul că rezultatele pot varia de la o persoană la alta și că, uneori, la anumiți oameni este nevoie de un număr minim de 6 ședințe, spre exemplu, în timp ce alții pot avea nevoie chiar și de numărul dublu de ședințe.

Astfel, în cazul în care te întrebi de ce nu funcționează epilarea definitivă, trebuie să știi că uneori problemele hormonale pot fi de vină, mai ales dacă vârsta te predispune la aceste lucruri. Pentru a vedea exact unde este problema, este nevoie să faci un set special de analize și, dacă este cazul, și un tratament pe măsură. Acest lucru va fi însă stabilit de specialist, care este cel mai în măsură să te îndrume către acest pas.

Un alt factor important, care asigură succesul epilării definitive, este contrastul dintre culoarea pielii și cea a părului. Procedura funcționează cel mai bine atunci când există o diferență semnificativă între pigmentul pielii și cel al firului de păr. Astfel, persoanele cu pielea mai deschisă și fire de păr închise la culoare obțin adesea cele mai bune rezultate. În caz contrar, dacă ai firele de păr mai deschise la culoare, s-ar putea să observi că acestea sunt ceva mai greu de îndepărtat. Nu este, însă, o regulă, iar acest lucru poate fi diferit de la o persoană la alta. Este important să iei aspectele prezentate în considerare, pentru a nu-ți face griji, în cazul în care procedura nu funcționează la tine așa cum se întâmplă în cazul unei prietene, spre exemplu.

Mai mult, așa cum spuneam mai sus, tehnica aceasta are cea mai mare eficiență atunci când firele de păr sunt în fază de creștere activă. Tocmai din acest motiv, este necesar să faci o serie mai amplă de ședințe repetate, pentru a trata toate firele de păr, care se află în diverse stadii de creștere.

Există însă și câteva efecte adverse ale epilarii definitive pe care le poți resimți. Poate fi vorba despre anumite iritații ale pielii și de înroșirea temporară a zonei respective. Aceste reacții sunt adesea ușoare și trec de la sine în câteva ore sau până a doua zi. Totuși, în unele cazuri, pot apărea și complicații puțin mai mari, cum ar fi modificarea pigmentului pielii, care apare cu precădere la persoanele cu pielea mai închisă la culoare.

Totodată, sunt și anumite contraindicații care-ți pot interzice accesul la această procedură. Este vorba, în primul rând, de femeile însărcinate sau cele care alăptează sau de persoanele cu boli de piele sau cu leziuni cutanate.

Tocmai din acest motiv, este important să consulți cei mai buni specialiști din domeniu, întrucât doar aceștia îți pot spune exact în ce condiții te poți apuca de epilarea definitivă, fără niciun risc. La clinica noastră nu vei găsi, astfel, doar o aparatură de top, cât și doctori specializați.

4. Cât durează o ședință de epilare definitivă și care sunt zonele în care poate fi aplicată

Probabil că și tu te-ai întrebat cel puțin o dată cât durează o ședință de epilare definitivă. Astfel, trebuie să știi că acest lucru poate varia în funcție de mai mulți factori, însă, în primul rând, de dimensiunea și de zona tratată. Cu toate acestea, timpul mai poate fi influențat și de tipul de dispozitiv folosit sau de experiența specialistului care efectuează procedura, un motiv în plus pentru care trebuie să alegi o clinică ce folosește o tehnologie avansată.

În general, o sesiune de acest gen poate varia între 15 și 60 de minute. Zonele mai mici, cum ar fi cea a feței sau a axilei, pot necesita mai puțin timp, în timp ce zonele mai mari, precum picioarele sau mâinile, necesită o durată mai lungă de timp. De asemenea, și densitatea sau grosimea firului de păr pot influența într-o proporție destul de mare cât durează epilarea definitivă.

După cum spuneam mai sus, tehnologia utilizată în cadrul procedurii influențează și ea durata ședinței. Dispozitivele mai moderne pot reduce destul de mult timpul total, însă și rezultatele obținute vor fi unele mult mai bune.

Cât despre zonele pentru care poți opta pentru această procedură, ele sunt diverse, destinate oricărei nevoi. Astfel, epilarea definitivă poate fi făcută cu succes atât în zona superioară, cât și în cea inferioară a picioarelor. Apoi, poți opta pentru ea și în zona axilei, una dintre cele mai des cerute de majoritatea femeilor, care-și doresc să scape de aspectul inestetic care rămâne după epilarea tradițională.

Epilarea definitivă poate fi făcută cu succes și în zona inghinală, pe cea a feței, abdomenului sau spatelui. Astfel, nu există niciun motiv pentru care să nu apelezi și tu la această tehnică, dacă nu te încadrezi în persoanele cu posibile contraindicații.

Totuși, este important să discuți cu un specialist bun în domeniu înainte de a începe aceste proceduri, pentru a-ți spune concret ce ai de făcut. De asemenea, dacă îți dorești cele mai bune rezultate, este important să faci aceste ședințe regulat, exact așa cum te va sfătui medicul tău. Chiar dacă procedura pare ceva mai costisitoare, inițial, după ce vei rămâne fără părul neplăcut de pe corp, vei vedea faptul că această tehnologie avansată merită orice bănuț.

În concluzie, acum sperăm că ai înțeles tot ce trebuie să știi despre această procedură, despre cum te pregătești pentru epilarea definitivă sau despre rezultatele sale miraculoase. Nu mai sta pe gânduri și fă-ți acum o programare, întrucât aceasta este cea mai bună decizie pentru pielea ta, care va avea mereu un aspect perfect neted. Tu ce părere ai despre epilarea definitivă?

Sursa foto: lineya.ro, freepik.com

About Author

Give a comment